مجله سلامت

پیشگیری از بیماریها، درمان های خانگی، طب سنتی

مجله سلامت

پیشگیری از بیماریها، درمان های خانگی، طب سنتی

آیا آفت دهان قابل درمان است؟

آفت دهان به زخم کم سطح و سوزناکی گفته می‌شود که گاها ممکن است با توده مایع سفید رنگی در جایی بر دهان، لب، لثه و یا حتی زبان ایجاد شود. این آفت که عمال اصلی آن ناشناخته مانده، می تواند از رفتار و واکنش های متعددی نشئت گیرد که راهی برای درمان قطعی آن وجود ندارد اما می تون این فرایند درمان را تسریع بخشیده و دردهای حین وجود آن را کاهش داد.


درما آفت دهان در خانه





درمان آفت دهان و تسکین درد آن


ممکن است به طور ناخوشیاندی برای شما پیش آید که در حال غذا خوردن ناگهان با یک زخم و یا برآمدگی در دهان خود مواجهه شوید و با هر برخورد غذا و یا صحبت کردن، دردی را احساس کنید که تماس مواد اسیدی و یا شور نیز می تواند شدت این درد را افزایش دهد. در این شرایط ممکن است آفت دهان در دهان شما به وجود آمده باشد که این آفت ممکن است از دلایل مختلفی نشئت گیرد.

با توجه به احتمال به وجود آمدن آفت دهان در هرکجای دهان و دندان، وجود این آفت می تواند مشکلاتی را برای غذاخوردن، صحبت کردن و دیگر امور روزمره ایجاد کند که شاید به فکر درمان آفت دهان بیفتید. متأسفانه درمان قطعی و سریعی برای این عارضه وجود ندارد اما محصولات و رفتارهای مناسبی برای درمان سریع تر و یا تسکین درد آفت دهان وجود دارد که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

آیا آفت دهان را مسری است؟

ممکن است بسیاری آفت دهان را با دیگر ضایعات دهان و دندان مانند تب‌خال و تب بیدلر اشتباه بگیرند. توجه داشته باشید که بیماری‌های ناشی از ویروس هرپس با نشانه‌هایی مانند حباب های کوچک در دهان و یا خردشدگی آن می تواند به بیماری ویروس هرپس مربوط باشد و در این شرایط بایستی فورا به پزشک خود مراجعه نمایید اما آفت دهان به طور کلی مسری نیست و معمولا در طول یک تا دو هفته درمان می‌شود.

چرا آفت دهان به وجود می‌آید؟

اساس به وجود آمدن آفت دهان همچنان ناشناخته مانده اما امور متعددی می تواند در ایجاد آن نقش داشته باشد. مصرف مواد غذایی مانند غذاهایی ادویه‌دار و مواد حساسیت‌زا، شستشوی بیش از حد دهان، گازگرفتن دهان، زخم دهان، تغییرات هورمونی و استرس همگی می توانند در ایجاد افت دهان نقش داشته باشند.

همچنین به نوعی آفت دهان می تواند بر اثر رفتار خودایمنی از سوی خود بدن به وجود آید به طوری که سیستم ایمنی بدن به خود حمله کند. در بیماری‌هایی مانند سلیاک، بیماری بهت و یا روده تحریک پذیر نیز بر اثر واکنش های خود ایمنی ممکن است آفت‌دهان به وجود آید. افراد مبتلا به ایدز نیز به طور رایج این عارضه را تجربه می‌کنند.

آیا می توان آفت دهان را درمان کرد؟

خیر. درمان سریع و قطعی برای این بیماری وجود ندارد اما از روش های متعددی برای تسریع درمان، تسکین درد و بهبود شرایط آفت دهان می تواند بهره برد.

با توجه حساسیت زخم ها، در مدت به وجود آمدن و فروکش کردن آفت دهان از رفتارهای تنش‌زایی مانند خوردن غذاهای ادویه‌دار و مصرف مواد تند و سفت خودداری کرده یا با مراعات آن‌ها را مصرف نمایید تا تماس کمتری با محل زخم آفت دهان ایجاد شود.

در داروخانه و مراکز طبی مسکن های بودن تجویز متعددی وجود دارد که می توانند درد آفت دهان را ساکن نمایند اما این محصولات چندان موثر واقع نمی شوند چرا که با یک شستشو از بین رفته و تاثیر خود را از دست می دهند. روش های موضعی و گیاهی دیگری نیز وجود دارد که ممکن است به کار آید و ممکن است این چنین نباشد به هر حال در استفاده از یک روش جدی و تامل برانگیز حتماً نظر پزشک را خواسته و طبق راهنمایی او، درمان را پیش ببرید.

ممکن است دوستان و اطرافیان استفاده از آب‌نمک، شیر منیزیم و دیگر کاربردهای خانگی را به شما پیشنهاد دهند که همگی این پیشنهادات نمی تواند بالقوه موثر و یا صحیح باشند.

آیا فشار دادن آفت دمان مفید است؟

با ایجاد آفت دهان ممکن است به فکر فشار دادن آن همانند دیگر توده های چرکی بیفتید تا مواد آن خارج شود. گرچه ممکن است در این کار موفق شوید اما باید بدانید که آفت‌دهان یک زخم سطحی و کم عمق است و ضایعه‌ای را در عمق بافت جای نمی‌دهد که در نتیجه چندان نمی تواند در رفع مواد مضر موثر باشد کما اینکه توده مایع فورا بر روی آن قرار گرفته و از طرف دیگر با فشار دادن آن ممکن است موجب خونریزی آن شوید که درد زیادی را به همراه دارد.


آیا برای آفت دهان باید به پزشک مراجعه نمایم؟

به طور معمول، نه اما اگر آفت دهان شما پس از مدتی مانند بیش از دو هفته درمان نشده و به مرور در حال بزرگتر شدن است؛ بهتر است به پزشک خود مراجعه نموده و کمک او را بجویید. آفت دهان به طور کلی یک ضایعه معمول در دهان و دندان است اما در موارد نادری ممکن است به دلیل مشکلات جدی مانند سرطان دهان به وجود آید. به طور کلی آفت سعی کنید تا رفتارهایی برای عدم دست‌کاری آن با غذا را فراهم نموده و مراقب باشید که آفت دهان شما تا کمتر از دو هفته درمان شود.


گردآورنده:  http://doctorteb.ir

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.