کیست Pilonidal در پایین کمر ایجاد شده و درست مانند هر کیست دیگر میتواند آلوده و عفونتی باشد، اما در صورت بروز عفونت، کیست به آبسه Pilonidal تبدیل شده و بسیار دردناک خواهد بود.کیست Pilonidal شبیه به یک جوش بزرگ بوده و در مردان بیشتر از زنان رخ میدهد. این کیست بیشتر متوجه افراد جوانتر و چاقتر نسبت به مسنها بوده و افرادی که دارای موهای قابل توجهی در بدن و یا آسیب و تحریک در ناحیه مورد نظر هستند، بیشتر درگیر این موضوع خواهند شد. اگر کیست به وضعیت ناهنجاری رسید، پزشک نسبت به تخلیه و یا جراحی آن اقدام میکند.
احساس درد همراه با قرمزی و تورم
عفونت و خونریزی در ناحیه ایجاد کیست
بوی تند و زننده از عفونت
احساس درد به هنگام لمس
تب
کیستهای Pilonidal در اندازههای متفاوتی به وجود آمده و میتوانند بسیار کوچک بوده و یا در ناحیهای وسیعتر ایجاد شوند.
در حال حاضر هیچ علت مشخصی برای ایجاد این نوع از کیستها وجود ندارد، اما یکی از دلایل آن میتواند موهای در حال رشد در ناحیه موردنظر باشد. یکی دیگر از علتهای احتمالی این است که کیست Pilonidal نتیجه نیرو یا اصطکاکی باشد که به منطقه اعمال میشود. اصطلاح Pilonidal در حقیقت به معنای لانه مو بوده و پزشکان گاهی اوقات میتوانند فولیکولهای مو را درون کیست قرار دهند.
کیست Pilonidal همچنین میتواند به علت آسیبهای مکرر در ناحیه مورد نظر رخ دهد. به عنوان مثال، طی جنگ جهانی دوم بیش از 80،000 سرباز آمریکایی با این شرایط بستری شدند. این کیست همچنین میتواند افرادی که دارای یک گودی کوچک در میان کفل خود میباشند را نیز تحت تاثیر خود قرار داده و بسیار آلوده باشد.
لازم به ذکر است عوامل خطرناکی که میتواند فرد را به این نوع از کیست دچار کند، شامل چاقی، داشتن سابقه خانوادگی، نشستن طولانی مدت، رشد قابل توجه مو، پر مو بودن و ورزش نکردن خواهد بود.
تشخیص یک کیست Pilonidal میتواند توسط یک پزشک از طریق معاینه فیزیکی و یا پرسش از فرد انجام گیرد.
چه زمانی علائم برای اولین بار ظاهر شد؟
آیا این مشکل در گذشته نیز برای شما به وجود آمده بود؟
آیا شما تب دارید؟
چه داروهایی را به صورت منظم مصرف میکنید؟
به هنگام مواجهه با این مشکل باید چه واکنشی نشان دهیم؟
به نظر نمیرسد که مصرف آنتی بیوتیکها در درمان یک کیست Pilonidal مفید باشد اما در مراحل اولیه ممکن است بیمار با مصرف آنتی بیوتیک، کمپرس آب گرم و استفاده از کرمهای پاککننده بهبود یابد که آن هم باید تحت نظارت پزشک انجام شود. با این وجود، گزینههای درمان بسیاری برای رفع این مشکل وجود دارد که در زیر به معرفی و بررسی آنها خواهیم پرداخت.
همراهان آسان طب؛ اگر فرد برای اولین بار دچار کیست Pilonidal شده باشد، پزشک معمولا روش برش و زهکشی را ترجیح میدهد. در این روش پزشک، کیست را تخلیه کرده و مزیت آن این است که این کار بسیار ساده صورت گرفته و با استفاده از بیهوشی موضعی انجام میشود. بهبودی در این روش حدود 3 هفته زمان میبرد.
در این روش پزشک با انجام جراحی کیست را از بدن خارج میکند اما این جراحی سرپایی بوده و با استفاده از بیهوشی موضعی انجام میگیرد. زمان بهبودی کامل در جراحی Marsupialization حدودا 6 هفته خواهد بود.
در این روش پزشک بدون اینکه زخم را باز کند کیست را تخلیه خواهد کرد و عیب اصلی آن، این است که بروز مشکلات در این روش به نسبت بیشتر از سایر روشها میباشد. این شیوه معمولا توسط یک جراح متخصص در اتاق عمل انجام شده و شامل بیهوشی عمومی خواهد بود.
پس از انجام جراحی (جراحی سرپایی و جراحی عمومی)، باید تمام دستورالعملهای مراقبت در منزل را به یاد داشته باشید، خصوصا اگر نیاز به تعویض پانسمان باشد.
تمیز نگه داشتن ناحیه مورد نظر
بررسی علائم عفونت از جمله قرمزی یا درد
طبق گفته پزشک در زمانهای منظم به وی مراجعه کرده تا مراحل بهبودی شما را بررسی نماید
در مواردی که پزشک توصیه کرد، نسبت به از بین بردن موهای خود در ناحیه موردنظر اقدام کنید.
توسعه آبسه
عود کردن کیست
ایجاد عفونت سیستمیک و گسترش آن از طریق بدن
رشد نوعی سرطان پوست در کیست (در پارهای از اوقات)
نکته قابل توجه این است که کیست Pilonidal میتواند پس از جراحی نیز در افراد دوباره تکرار شود، بنابراین آن را جدی گرفته و موارد احتیاطی را رعایت کنید. این مورد شایع بوده و تقریبا حدود 40 تا 50 درصد افراد را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
همراهان آسان طب؛ حفظ بهداشت در پایه ستون فقرات امری حیاتی و مهم بوده و به جلوگیری از پیشرفت این کیست تا حد زیادی کمک خواهد کرد. این امر همچنین به جلوگیری از بروز عود کردن کیست نیز کمک خواهد کرد.
اقداماتی که افراد میتوانند برای کاهش خطر ابتلا به کیست Pilonidal انجام دهند، شامل موارد زیر خواهد بود:
تمیز و خشک نگه داشتن ناحیه مورد نظر
پاکسازی ناحیه مورد نظر از مو توسط اصلاح یا کرمهای پاککننده
اجتناب از نشستن به مدت طولانی
افراد چاق و دارای اضافه وزن نیز میتوانند با کاهش وزن از بروز کیستهای Pilonidal و همچنین رشد کردن دوباره آنها پس از جراحی جلوگیری کنند.
همانگونه که گفته شد این کیست در پایین کمر ایجاد شده و میتواند بسیار دردناک باشد، افراد لازم است در صورت بروز علائمی همانند عفونت و احساس درد به هنگام لمس سریعا برای پیشگیری و یا درمانهای لازم به پزشک متخصص مراجعه نمایند.
منبع: آسان طب