کیست مویی در تمامی قسمت بدن مخصوصا جاهایی که موی زیادی دارد ممکن است به وجود آید اما کیست مویی یا سینوس پیلونیدال اکثرا در قسمت پایین کمر و شکاف بین باسن اتفاق می افتد و حاوی مو میباشد، گاهی ممکن است ترشحات جمع شده درون کیست تشکیل آبسه بدهد که در صورت عفونت میتواند دردناک شود.
این بیماری قبل از بلوغ و بعد از سن 40 سالگی نیز نادر است در مردان بیشتر از زنان شایع است، متوسط سن جهت ابتلا به کیست مویی برای مردان 21 سال و برای زنان 19 سال است، در واقع شایع ترین سن بروز آن بین 15 تا 25 سالگی میباشد. تغییر سبک زندگی افراد و نشستن های زیاد در محل کار یا منزل باعث شده است که ابتلا به کیست مویی یا سینوس پیلونیدال نسبت به گذشته افزایش یابد، افرادی که سابقه خانوادگی کیست مویی دارند در معرض خطر بیشتری هستند و ممکن است از طریق ارث به آنها منتقل شود، تعریق زیاد، شکاف بین دو باسن، چاقی، نشستن زیاد، تغییرات هورمون در نوجوانان و پرمویی مواردی هستند که باعث کیست مویی میشود، ذکر این نکته نیز قابل توجه است که افراد زیادی هم هستند با این که موی زیادی دارند اما دچار کیست مویی نشده اند بنابراین صرفا پرمویی دلیل بر کیست پیلونیدال نمیشود. افرادی که کارمند هستند و شغل آن ها ایجاب میکند که اکثر اوقات در حال نشسته باشند و همچنین رانندگان باید بیشتر مراقب خود باشند و در فواصل بین کار تحرک کافی داشته باشند، عدم رعایت بهداشت و پوشیدن لباس های تنگ نیز از جمله مواردی است که میتواند فرد را مستعد سینوس پیلونیدال کند.
در صورتیکه کیست مویی عفونت نداشته باشد علائم خاصی ندارد اما در صورت عفونت ممکن است علائم زیر بروز کند:
به شما توصیه میکنیم با رژیم غذایی مناسب و داشتن ورزش و تحرک کافی از چاقی و ایجاد کیست مویی خودداری کنید و سعی کنید موهای انتهایی کمر خود را لیزر کنید تا باعث ایجاد تعریق نشود و موهای آن قسمت به داخل پوست نفوذ نکند، روزانه به صورت مرتب حمام کنید و به بهداشت خود اهمیت دهید و اگر خود را مستعد این بیماری میدانید از لباس های گشاد استفاده کنید. اگر بیماری سینوس پیلونیدال بدون درمان باقی بماند، می تواند منجر به مشکلات جدی تر شود اما این بیماری ایجاد سرطان نمیکند و خوش خیم است. در این مقاله از سایت دکتر طب به شما بهترین روش برداشتن کیست مویی یا سینوس پیلونیدال که جراحی با لیزر است را معرفی خواهیم کرد و تفاوت آن با جراحی معمولی را خواهیم گفت.
موثرترین درمان کیست پیلونیدال جراحی با لیزر می باشد کیست پیلونیدال آلوده می تواند به شدت دردناک باشد و موجب ناراحتی شدید در فعالیت های روزمره شود. جراحی می تواند این مشکل را حل کند، اما اگر کیست مجددا عود کند، باید دوباره درمان شود. لطفا از آنتی بیوتیک برای درمان سینوس پیلونیدال استفاده نکنید فقط در یک صورت میتوان از آنتی بیوتیک ها استفاده کرد که بیمار قرار است عمل جراحی انجام دهد در این صورت پزشک ممکن است قبل یا بعد از جراحی آنتی بیوتیک تجویز کند. در صورتیکه مانند گذشته از جراحی با تیغ و بخیه انجام شود احتمال عود سینوس پیلونیدال وجود دارد و همچنین مراقبت های بعد از عمل در این نوع جراحی زیاد است در اینصورت فرد باید چند هفته در خانه استراحت کند و پانسمان های مکرر انجام دهد و همچنین نیاز به بیهوشی هم دارد. اما در جراحی با لیزر فرد نهایتا بعد از 48 ساعت میتواند به کارهای خود بپردازد و حال بیمار بهبود یافته است و همچنین نیاز به بیهوشی، پانسمان و بستری ندارد، میتواند حمام برود و محل جراحی شده را تمیز کند و شستشو دهد. بیمارانی که تحت عمل جراحی لیزر قرار گرفته اند میتوانند بعد از اینکه کاملا بهبود یافتند، لیزر ریشه مو نیز انجام دهند و موهای زائد آن ناحیه را از بین ببرند. درمان این بیماری فقط با جراحی می باشد و کیست مویی خود به خود درمان نمیشود و از بین نمیرود، سعی کنید پس از جراحی سبک زندگی خود را تغییر دهید تا از عود مجدد پیشگیری شود.
توصبیه میشود تا قبل از جراحی از دست زدن به محل کیست اجتناب کنید و حدالمقدور به پهلو بخوابید و در صورتیکه هنوز سینوس پیلونیدال مشکل جدی ایجاد نکرده است میتوانید در وان حاوی آب گرم و آب نمک چند دقیقه ای قرار بگیرید تا از التهاب بیشتر جلوگیری شود.
منبع: http://doctorteb.ir